27 nens i nenes participen en el Taller de cuina organitzat pel servei de cuina del Joan XXIII

taller-de-cuina_portadaEmmarcat en el 50è aniversari del Joan XXIII, aquest divendres passat, 16 de desembre, dietistes, cuiners i monitors han ajudat els petits a fer quatre receptes diferents: dues de salades i dues de dolces.

Aquest divendres passat, 16 de desembre, 27 nens i nenes han participat en el Taller de cuina organitzat pels professionals de la cafeteria de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Dietistes, cuiners i altres professionals del servei de cuina han fet de monitors per guiar i ajudar els infants a fer quatre tipus de receptes diferents: dues de salades i dues de dolces. El taller ha durat tres hores, que han passat molt de pressa ja que han resultat molt amenes. Els infants que hi han participat han rebut al final del taller un diploma, un barret de cuiner i un davantal.

 Amb aquesta activitat divertida, creativa i molt saborosa, els nens d’entre 6 i 12 anys han gaudit preparant receptes tradicionals i innovadores que després han pogut degustar amb els seus familiars i amics. El taller s’ha repartit en dos grups, en funció de l’edat: primer el grup d’infants d’entre 6 i 9 anys i després el grup de 10 a 12 anys.

 L’objectiu d’aquest taller ha estat despertar en els infants, a través dels sentits, el plaers de cuinar i de menjar. També s’ha volgut que coneguessin els aliments, a partir de la seva manipulació. A més, l’activitat ha comportat que els nens i nenes haguessin d’organitzar-se per realitzar diferents tasques, com ara calcular les quantitats, i que aprenguessin a ser endreçats i a utilitzar els aliments per cuinar-los de diverses maneres.